Oudercoaching

Oudercoaching

Opvoeden is een van de meest leuke, interessante, inspannende, veeleisende en zware taken op aarde. Het is ook een van de belangrijkste, want hoe er wordt opgevoed, heeft veel invloed op het welzijn van de volgende generatie, op hun ervaring van de zinvolheid en verbondenheid, hun vaardigheden en hun diepere gevoelens over henzelf en hun plaats in deze snel veranderende wereld.

Toch doen de meeste ouders het zonder voorbereiding, zonder enige opleiding, vaak zonder enkele steun in een wereld die prestatie veel belangrijker vindt als koesteren.

Opvoeden is vooral heel persoonlijk. Elke dag is het anders, wat gisteren werkte, werkt vandaag niet meer. En wat vandaag werkt, vraagt morgen weer een andere oplossing. Daarom is er voor geen enkele opvoedi

ngssituatie een standaard oplossing. Elke keer moet worden nagegaan wat ouder en kind op dat moment nodig hebben.

grenzen3.jpg - 12.22 Kb

Soms kom je er even niet uit,

Soms weet je even niet meer hoe het moet.

Soms heb je het gevoel, dat je alles verkeerd doet,

Soms weet je echt niet meer.

Dan kan ik tijdelijk met je meelopen, je gesprekspartner zijn. Samen kunnen we dan op zoek gaan naar je innerlijke wijsheid, je intuïtie, je kracht en kwaliteiten. Je bent je eigen drijvende kracht met je eigen kwaliteiten die (her-) ontdekt moeten worden, Je blijft je eigen licht op je weg schijnen en gedurende een tijdje schijn ik mijn licht erbij, zodat je weer weet:

Wat jij doet is goed, er is geen fout, een volgende keer anders misschien, het is zoals het is.

Als je het nodig vindt dan kan ik bij je thuis komen en kom samen met je tot een plan. Als je dit niet nodig lijkt dan kun je ook kiezen voor e-coaching. Dit is een vorm van opvoedingsondersteuning / ouder coaching via internet die ik ook aanbied. Ook zou je kunnen aansluiten bij een opvoedparty.

Schroom niet, neem gerust contact met me op!